Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Nya läsare kräver en presentation.
2011/12/30, 16:49
Filed under: Uncategorized

”Social ljudtekniker som uppvisar viss kunskap i matlagning, men stort intresse. Åker skidor så fort möjlighet ges och siktar på molnen istället för trädtopparna. Gör karriär i filmbranschen som ljudtekniker och förväntas ta över världen om han bara ökade sin diciplin.”

Så står det i min offentliga WordPressprofil. Jag tänkte att jag skulle förklara det och berätta lite mer. Så att du som ramlar över detta och inte känner mig får en lite större uppfattning om vem jag är. Vi tar det mening för mening.

Social ljudtekniker. I en nidbild av ljudtekniker som skrå beskrivs de ofta som lönnfeta, svartklädda män med förslagsvis långt hår och yvigt skägg som med större sannolikhet skäller ut dig än hälsar. De finns. Absolut. Men vilken bransch är förskonad från dessa? Jag däremot ogillar folk som är svåra att ha och göra med, så jag försöker vara så lätt som möjligt och det verkar funka ganska bra. Som 21-åring gjorde jag min första stora festival då jag kastades ut bland drygt 20 000 hårdrockare på Sweden Rock och sen dess har det bara rullat på. Just nu sitter jag en hel del och mixar film, men älskar fortfarande att rigga ett PA och bära casear till sena morgontimmarna.

…som uppvisar viss kunskap i matlagning, men stort intresse. Jag älskar att laga mat och lägger mycket tid i köket med varierande resultat. Oftast fullt ätbart och ibland genialt, molnen som jag snart ska förklara återfinns i matlagningen speciellt om någon säger att något är ”skitsvårt att laga”.
Åker skidor så fort möjlighet ges. Punkt. Ingen mer förklaring behövs. Ge mig snö och något som lutar så är jag där med pjäxorna på!
…och siktar på molnen istället för trädtopparna. Detta är mitt livsmotto. ”Det är bättre att sikta på molnen och hamna bland trädtopparna, än att sikta på trädtopparna och knappt lyfta från marken.” Detta speglar det mesta som jag gör, bland annat mitt företagande och entreprenörsskap (huvva, för det ordet) där jag just nu siktar på inom några år lansera företaget i hela Europa.
Gör karriär i filmbranschen som ljudtekniker… Japp. Ovan nämnda företag, Apear, som jag driver med en god vän och kollega (japp det kommer en bloggpost om det, både företaget och relationen) jobbar med berättande ljud för bild. Vi kommer vara en del av din kreativa process för att inte ”lägga” ljud på bild utan integrera ljudet redan i den kreativa process där bilden skapas.
…och förväntas ta över världen om han bara ökade sin diciplin. Ja, jag är en känslomänniska. Lite dålig diciplin har jag ibland. Inte så dålig att den påverkar folk omkring mig, men den gör ibland mitt liv lite jobbigare än nödvändigt. Ungefär så.
Vad kommer då denna blogg handla om? Säkert lite mat, men väldigt mycket om vad jag tänker om företagande, entreprenörskap, livet. Allt med en stor portion självdistans. För pretantiösa saker, det har jag rätt svårt för.
På återseende.
Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: