Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


The Last Bounce
2010/04/25, 18:24
Filed under: Uncategorized

Igår var jag för tredje gången på två veckor i huvudstaden. Den största skillnaden från andra gånger var att huvudorsaken till detta besök inte var jobb. Vi tar det från början.

Uppställning, nykammad och med knuten slips på firman 08:30. In med en dubbelstack EAW750 i Jumpern och en kaffe till resan. Sedan upp till Nyköping och utlast. Fortsätta upp till Stockholm för att som första quest försöka hitta en parkeringsplats.

Historien som följer innehåller mig själv, en 2,5 meter hög Citroen Jumper, en parkeringsvakt och ett parkeringshus.

Då jag inte hade något egentligt ärende till Globen kunde jag inte ställa bilen innanför de grindarna utan fick skaffa mig en parkeringsplats som vilken civilist som helst. Då jag är tämligen oorienterad i Stockholms parkeringshus valde jag att fråga en säkerhetsvakt på Globen om vart jag kunde ställa mig. ”Ta parkéringshusét under Globén” löd svaret. Men är det tillräckligt högt för Jumpern? Den är ju ganska hög. ”Jajjémén, det é lungt!” Dåså. Problemet när man åker in i det parkeringhuset är att det står skyltar om att maxhöjd är 2,4m. Jag gör ett litet försök, det är ju bara tio centimeter och de måste ju ha någon säkerhetsmarginal. Men tyvärr. Ingen lycka denna gång. Vad gör man då som en liten Rimforsabo i den stora staden? Jo, jag kunde ju knappast åka framåt och göra Jumpern till en cabriolet, jag tvivlar starkt på att det skulle varit uppskattat, trots att det börjar bli varmt och vårväder. Vända, så får det bli. Men hur? Ett tiotal bilar står vid det här laget bakom mig och väntar på att få köra in. Det är bara att slänga i växeln med R och höra de vackra pipen som signalerar att här kommer ett backande fordon. Folk börjar tuta, hytta med nävarna och skrika inne i bilarna. Anders ger sig dock inte, han har ju inte så mycket val. Ett bra tag senare jag har lyckats vända 13kubikaren och tagit mig upp på vägen igen. Trött på att alla tutar på mig åker jag bort från Globen så fort jag kan. Efter några hundra meter kommer en Statoilmack och jag bestämmer mig för att: här är det gratis parkering. Stannar bilen, låser och går därifrån.

Klockan 15:00 började sedan Showen och jag väljer att stava show med stort S, för det var verkligen vad det var. Kanske ingen ljudteknisk utmaning, men jag skulle gjort vad som helst för att få sitta där bakom och fundera på om jag borde plocka bort lite mer 300Hz och om man kanske skulle glittra till det hela lite. Så sjukt bra show rakt igenom, frågar du mig har jag inte tillräckligt med superlativ för att beskriva den. Men jag säger som jag brukar. Sjukt i huvudet, stört bra!

Sedan lite middag på det med trevligt sällskap och sen den underbara resan hem. Åkte från Stockholm vid 00:00, kom fram till Nyköping 01:30. Sov en halvtimme i bilen, tittade upp och såg att jag inte kunde komma i närheten av lastintaget på grund av massor, massor och massor folk. Sov en liten stund till och backade intill. Lastade in dubbelstackaren med 750, fick höra att vi missat två mikrofonstativ bad om ursäkt, tackade för att de lyckats lösa det och lovade att jag skulle underrätta chefen om det på måndag. Åkte ifrån Nyköping 03:00, landade utanför Soundforces lager 04:15. Ställde in bilen och hämtade min egen röda fara, tänkte några hemska tankar om is och plockade fram ett kreditkort för att skrapa rutorna. Satte mig i bilen och anlände till Borgbacken klockan 05:02. Då sjöng fåglarna och solens första strålar slickade de översta delarna på horisonten. Drog ner rullgardinerna och somnade.

Det gjorde jag igår. Vad gjorde du?

PS. Simon, förlåt. Jag ångrar så stört mycket att jag inte tog med kameran så det blir en halvtaskig iFånebild. Händer det igen blir det harakiri för min del.

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Du borde verkligen börja ta kort med hipstamatic på iphonen, sjukt snygga bilder!

Låter dock som en mycket trevlig helg. Själv har jag varit berusad, krattat i trädgården och haft kaffeabstinens två gånger om (glömde köpa kaffe både igår och idag).

När skulle vi ses i veckan? =)

kramis

Kommentar av mirjoran

Anders, du är helt klart förlåten att du glömde kameran med en sådan dag i bagaget. Sjuk skön nästintill Mr Bean-scen att börja backa med 10 bilar bakom. Då gäller det att ha pondus! =)

Kommentar av Simon
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: