Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Turn on the Action
2010/04/12, 19:33
Filed under: Uncategorized

Mina damer och herrar, ladies and gentlemen, det är en stor ära att få presentera, från de östgötska slätterna. Ingen mindre än Anders Brandén!

Ni känner honom säkert från hans tid i Piteå, eller kanske genom hans klassiskt eleganta, men ändå streetsmarta stil. Här kommer han, programledaren för kvällens blogginlägg.

Nu förstår ni inte mycket va? För inte finns det väl ett Crusoekapitel som heter Turn on the Action? Skulle det handla om när Robinson till slut känner sig så modig att han vill brottas med ett lejon eller försöka gå på vattnet i kannibalernas soppgryta eller om hans tröstlösa försök att landa en dubbel mollbergare i pik från en klippa? Den frekvente läsaren gör sig påmind om att Anders har en synaps och att denna tidigare hävdade att en viss utveckling skulle ske. Min nya plan är alltså att låta en så banal (-b) företeelse som en låttitel, som illustrerar min sinnesstämning eller dag, bilda en rubrik. Dagens inlägg blir alltså pilotavsnitt i en ny era och för att hylla detta ska vi leka en liten lek som gör denna bloggläsning lite roligare, eller iallafall lite mer av en tvgala och lite mindre av en blogg.

Leta nu upp låten Turn on the Action av Quincy Jones (albumet heter The Dude och är ett av världshistoriens bästa album, punkt!). Är du ungdomlig och per definition lat ber jag dig att trycka HÄR för en Spotifylänk, eller HÄR om du föredrar den hutlösa komprimeringen hos en stor videosite. Nu kommer den svåra biten. Du ska nu sätta dig in i samma sinnesställning som en sådär galet ambitiös och engagerad presentatör uttrycker. Du vet den där rösten som nästan småskriker lite och får en att hoppa till i soffan och tänka: ”Han, han måste vara en riktig brudmagnet”. Eller något i den stilen.

När du nu är i den sinnesställningen kan du unna dig en första genomlyssning av introt på låten. Vi pratar alltså om de första 25 sekunderna. Dessa sekunder utgör det bästa, mest genomtänkta, underbaraste, ädlaste, vackraste, mest celesta, mest eufoniska introt som någon gång satt sin fot på denna jord. Jag har av denna anledning också valt att kalla detta: ”Introt till mitt liv.” Så vet du att jag är på väg att äntra (låter nästan som kantra, men har en helt annan betydelse) din dörr och vill att jag ska göra en storslagen entre, låt mig då höra den första tonen precis när jag öppnat dörren.

Åter till leken.

Lyssna igenom introt några gånger så att du får lite feeling. Som du snart märker är det uppdelat i två delar, den första, storslagen och nästan lite som en himlakör och den andra lite mer av en perfekt presentationsdel. Har du gått grundskolan så kan du här räkna ut två och två. ”Det är ju två meningar precis i början av inlägget som jag inte förstår. Och introt till hans liv, som bär samma namn som rubriken på blogginlägget jag läser har också två delar. Ahha!”

Gör ett försök. Råcoola presentationsrösten, den första meningen till den första delen och vise versa. Doit!

Har du följt mina anvisningar har du nu ett supercoolt intro att köra på fester och tillställningar (”Man kanske skulle försöka sig på en succe på Saabs bolagstämma på torsdag…” Red amn).

Får det nu lov att vara en liten presentation av gårdagen och idag? Jaså det säger du, kort men koncist. Ja, vi ska göra så gott vi kan.

Igår var jag ute på mitt första ”jobb” i Soundforcejackan (japp, jag har fått en jacka!). Kalle Moraeus, Hej Kalle och Orsa Spelmän stod för underhållningen här i Linköping. Hej Kalle är alltså Kalles kompband som han använder sig av när han vill sjunga Evert Taubecovers, eller riva av en melodifestivalhit. Det består enbart av riktiga musiker och således hade ingen repat utan fick noterna på plats, körde igenom setet en gång och showade sedan loss som yra fågelholkar på grönbete. Fågelholkar är inte så bra på att beta och i synnerhet inte när de är yra. Resultatet blev alltså därefter. Men den i övre medelåldern betalande publiken skrattade gott åt Kalles skämtsamma mellansnack och klappade snällt (på ettan och trean, *grr*) i låtarna. Själv stod jag bakom SD8an och barnvaktade den gästande tekniker och berättade snällt hur man satte igång phantommatningen eller satte igång single cue. Då de flesta med ett R (för Rullator) på körkortet blir snabbt trötta på kvällarna och för att inte ha en drös sovande pensionärer på halsen hade arrangören satt gigtid till 17:00, en väldigt passande tid då man på ett fantastiskt effektivt sätt undviker alla dygnets ljusa timmar. Tidig lastning, rigg, snabb middag, gig och nerrigg sen är det mörkt och man åker sakta hem med solglasögonen i tryggt förvar i innerfickan.

Dagen idag var en lite småkonstig dag. Jag har pysslat med saker som inte riktigt hör en ljudtekniker till. Till exempel satt på barndoors och servat ett gäng MAC2000. Barndoors tänker någon, på en moving head? Japp. Enligt källor har Soundforce kvar de sista fungerande barndoorsen till MAC2000 i Sverige. Coola är de iallafall.

Nog om ljus, jag har också byggt talande papperskorgar. Talande papperskorgar?!!!ONE1!!! Japp, en liten mobiltelefon med kameran som sensor, ett litet program och en liten förstärkare som får signal från hörlursutgången på telefonen. Och så sjukt engagerade skådisar som glatt skriker ut: ”WOOOOOOOW, en colaburk och lite snabbmatsrester! Tack!” eller ”Kvitton, va? Var det allt? Kan du inte ge mig något mer, jag är så hungrig!”. Ganska kul.

Som du kanske märker så blir allt lite kortfattat och inte så roligt nu. Det är för att jag inte riktigt orkar skriva mer. Nu ska jag ladda inför lasten i morgon och försöka förstå hur tidigt jag måste gå upp på onsdag för att hinna med trailern till Stockholm. På onsdag är nämligen en stor dag. Mitt första Globenjobb.

Annonser

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Anders, hur blev det med LUO-comebacken?

Kommentar av mirjoran

Jag kom på… Jag är i stockholm på torsdag och gör Saabs bolagsstämma, så det blir antingen ett rep nästa vecka eller inte alls…

Kommentar av andersbranden

vore ju riktigt skoj att va me asså. men då skiter vi i torsdag iaf, då kan jag va me på afterworken jobbet har också. vi kan ju höras i slutet på veckan o planera o se om det kan bli av ändå =)

Kommentar av mirjoran

Underbart!
Sjukt smart med mobiltelefonen! Jag hoppas att det blir mycket bilder från Globen. Sluta vara kameraägare och ta steget till fotograf Anders! Du kommer inte ångra det.. =)

Kommentar av Simon Sjörén
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: