Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


The Canterville Ghost
2010/04/06, 19:51
Filed under: Uncategorized

Efter en varsam överläggning med mig själv har jag bestämt att utveckla mitt rubrikskrivande. Verkställande synaps låter hälsa: ”Att ta nästa steg i rubrikprocessen var för oss ett naturligt steg i utvecklingen. Det möjliggör en i framtiden fortsatt resa mot att stärka det varumärke som redan finns.” Precis som en politiker eller pressad företagsekonom säger inte mina synapser mer än vad som precis framkommit. Vi har utvecklats och vi tycker att det är bra. Punkt. Dagens rubrik också hämtad ifrån litteraturen (man vill ju inte gärna förhasta sig och gå för snabbt framåt, ifall man i framtiden märker att utvecklingen går åt fel håll), närmare bestämt ifrån läromästaren med den formelettsnabba munnen, som hans namn betyder på Sandawe. Mina damer och herrar, mannen som skrev bevingade ord som: Endast tråkmånsar är briljanta vid frukosten, *trumvirvel* Oscar Wilde. Rubriken är tagen ifrån hans första roman med samma namn. Inget av detta hör egentligen hit.

Min dag. Är det kanske det som är intressant? Dagen började bra med en resa in till Linköping och Soundforce med ”Röda Faran”. Så kallar jag den bil jag kör för tillfället. En röd Peugeot 206 från mellankrigstiden eller tidigt 90-tal. Modellerna är hårfint lika, vilket gör det svårt att skilja på årsmodellerna. Hursomhelst. Morgonmöte klockan nio och sedan, återigen, mixplatstajm! Soundcraft gör från och med nu inte så bra bord. Det är alltid lika roligt att starta upp dessa och se vilka lampor som lyser och vilka som inte lyser. Och för att inte tala om nyfikenheten hos mig när jag inom mig gissar vilka kanalers mätare som visar på signal utan att ha något inkopplat. Den tidigare nämnda MH4an fick tillbaka sina kanalstripar idag och, japp Anders strikes again, tiptop. Dock hade mätarbryggan ett närmast Behringerliknande beteende. Anders säger cando och går lös på den med en limpistol! Vem ger en praktikant en limpistol förresten? Tur att jag är lojal med firman och vill alla mixerbords bästa. MH3or stod sedan på tur. En liten stackars 32-kanalare hade fått sig en dusch av cola eller eventuellt maltdryck och således blinkade saker där saker inte skulle blinka och det var stört omöjligt att skicka vissa kanaler till masterbussen (HAHA, roligt va, precis som ett fordon, buss alltså. Tänk vad kul de måste haft! (till dig Lania, själv förstår jag fortfarande inte det roliga)). Så, koppla in valfri högtalare (Meyer UPJ-1P är min valfria) och gå igenom, kanal för kanal, vad funkar och vad funkar inte. Skriv detta på ett papper, skicka med pappret och säg till Erik att han ska ta med sig bordet till service. Den andra MH3an behövde bara en liten genomgång, en väldans massa ”funkar ej”-tejpar hade blivit fastklistrade på väl valda pottar. Men precis som Eriks topp som jag kort berättar om lite längre fram så handlade det förmodligen om ett vanligt SBS-fel. Det överlägset vanligaste felet i alla branscher. Förövrigt undrar jag varför skolan inte skaffat sig en Easy-Tilt eller två. Eller kanske tre, eller fyra. Vidare. Sedan skulle två stycken M7or få ny firmware och sen blev det lunch. Allt detta samtidigt som jag tittar på Erik som försöker laga en fungerande Marshalltopp. Efter lunch satte jag mig med Erik och lödde lite kabel igen. Sådär skönt hjärndött med lite musik och allmänt snack om ljudteknik. ”Om du var tvungen att ta med EN mikrofon till en öde ö, vilken skulle du ta?” och ”…man kanske skulle ta en Beta58, så kan man använda den som hammare och bygga ett vindskydd” följt av en ”Jag skulle nog ta med en 4011. Men då behöver du ju ett puffskydd om någon skulle komma och vilja sjunga. Ja och om Bögback skulle komma så skulle jag behöva ett stormskydd, men det är ju bra för stormskydd låter det ju som att man skulle kunna bo i och då slipper jag bygga något.” Ni vet hur det är. Nu är jag helt slut och överväger ifall jag antingen ska titta på en sjukt intressant dokumentär eller gå och lägga mig.

Dagens ”saru?” söker man på ”lennart jähkel åre” hamnar min blogg på första sidan. SEO så det bara skriker om det!

Under och in fast på utrikiskt tvärtomspråk.

Till sist en bild på gårdagens käk med Jakob. Trevligt värre faktiskt.

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

T.o.m. du börjar lära dig lite SEO Anders, duktigt! 😀

Kommentar av Anton Johansson

Jaså, Soundcraft gör inte bra bord _nu_? Du menar att Vi-familjen inte är lite halvfräck? 🙂

För övrigt, om det kommer någon till ön som behöver sjunga i en mikrofon, då är den ju inte öde längre! 😉

Kommentar av David

Sitter det samma dynamics i de borden som det gör i Studer Vista-serien så skulle jag nog säga att de är fräcka men inte_så_bra. 🙂 Och damnit. Alldeles för sant. Du är nog för smart för den här bloggen.

Kommentar av andersbranden
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: