Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Build a House – The Journal
2010/04/04, 10:12
Filed under: Uncategorized

Nu funderar den frekvente Robinson Crusoeläsaren med så många synapser som det är möjligt. Hoppade han inte över ett kapitel nu? Jovisst gjorde han det. Jag kände liksom inte att det var läge för kapitel fyra riktigt än. Jag väntar nog med den titeln till ett bättre tillfälle.

Dags för ett helginlägg såhär på påskdagen när Jesus uppstått och allt. Klämde ett ägg till frukost och sa hej till la famillia som kommer pumpa slush några dagar framöver i Åre. Inga hard feelings där faktiskt, även om vi inte kom upp i 30 skiddagar som planen var i början av säsongen så är jag nöjd med mina dryga tio. Såhär i efterhand skulle mina leder nog låtit ännu mer av ett klockspel om jag hade uppnått de 30 eftersträvade.

I går var det lite traditionsenlig middag med morbror, fru till denne och lite annat skönt folk. Annat skönt folk i detta sammanhang var morfar, päronen, brodern och två vänner till familjen. Dock är det alltid gott att få fräscha upp sina artighetsfraser och få de äldre i skaran att känna att det trots allt kanske finns någon pojkvasker som kan uppföra sig bland folk.

Efter en superbt god middag vankades det lite påskeld, västgötsk tradition som vi som liten utvandrarklan tappert håller i. Det gäller ju att se till så man inte överraskas av några häxor i påsknatten. Det vore ju för tråkigt. Men innan det tittade vi till de framtida stekarna, fällarna och lasagnerna. 14 små söta lamm hade det blivit och fler var på väg.

Det var väl ungefär det. Inte så mycket ljudteknik alls faktiskt.

EDIT: Jag kan ju inte släppa iväg ett inlägg utan någon som helst form av ljudteknik. Därför kommer nu en liten reflektion över mätriggar.

Jag är riktigt sugen på att skaffa mig en mätrigg av något slag. Det finns ju en hel del system på marknaden. Men de två som känns mest aktuella är antingen Smaart eller Live-Capture. Det är det första problemet, vilket av dessa är det värt att satsa på? Det lutar idag mest åt Live-Capture. Dels för att det har en hel del trevliga funktioner som jag vill åt. Bland annat en riktigt smutt MLS-mätning och en SPL-log som inte är av denna värld. Dessutom är det svenskgjort och med en fruktansvärt trevlig support. Dock, 10 kilo kronor är ganska mycket pengar för ett program och ska man köpa ett par mätmickar till också så drar det gärna iväg upp mot det dubbla. Det finns dock en liteversion som kostar hälften så mycket, men då missar man MLS-funktionen. Det suger.

Nästa problem är mätmickar. I en perfekt värld skulle det ramla in ett matchat par Earthworks M50 med tillhörande kredit till fakturan. Men, det är tyvärr ingen perfekt värld och här finns det också en hel del att välja bland. Audix har gjort en mick som skulle kunna funka. Så också (jag gillar inte att svära i kyrkan, men) Behringer. Men jag vill ha något som jag kan vara nöjd med i flera år framöver och då kanske det är bra att redan från början lägga lite extra pengar. Earthworks har gjort en mick, M30, som skulle kunna vara ett bra alternativ. Kanske att man ska köpa en mick och Live-Capture Lite och i framtiden köpa en till och uppgradera till Proversionen. Då får man ju dock inget matchat par… Goddamnit. Frågorna är oändliga. Nu ska jag äta lunch.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: