Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Slavery and escape eller dag [dö]
2010/03/31, 19:22
Filed under: Uncategorized

Jag kör vidare med min Crusoeföljetång. Inte för att den har så mycket med min dag att göra, men det är alltid roligt med referenser som ingen egentligen förstår. Dö har inte heller något med dagen att göra, mer än att dö inom fonetisk skrift på franska blir två. Vilket också råkar vara numret på antalet dagar jag har varit på praktik.

Dags för dagens redovisning/reflektion.

Pang, eller snarare duns. Så lät det tre minuter efter att jag skrivit förra inlägget. Det var jag som stängde locket på min dator. Två och en halv timme senare sa det åter igen duns. Det var jag som störtade i säng och återigen illustrerade valfri metafor för att lägga sig. Halv sju ringde sedan klockan för att väcka mig inför en ny dag, full av nya möjligheter och kanske en chans till att uppgraderas från kabelreparatör till något lite mer fancy.

En knapp timme senare sa det duns för en tredje gång. Denna gång var det ljudet av min rumpa som på ett trött men beslutsamt sätt dockade mot sätet på linje 39, Kisa till Linköping, via Rimforsa. Denna pendel som jag under tre års tid förtrollats av. Bryter man ner ordet förtrollad inser man att det borde handla om att bli lite mer av ett troll, vilket ger det en ytters negativ betydelse. Det har inte heller så mycket med min dag att göra.

Hursomhelst. Dagen började återigen med lite mixerbordsreparation. Samma MH4, men en annan kanalstrip och som Erik så fint uttryckte det igår; Men se det såhär, när du är ute på festivaler i sommar så kommer du VETA vilka kanaler du lödde fel och kan således spara massa tid på felsökning. Tack Erik för ditt engagemang! Detta var dock innan tio. Klockan tio äntrade nämligen riddar Urban vid fyrkantiga bordet min reparationsgrotta och sa, med en sån röst bara en linköpingsbo med Peace and Love-jacka kan ha; Du, vi börjar packa om en liten stund. Min stund var kommen, uppgradering från kabelreparatör till installatör. På bara en dag! Kommer hierarkin vara tillräckligt lång för sju veckors praktik? Linköpingskrogen Platå, i Piteåtermer motsvarar detta Pentryt tänker Statt. Ungefär. Lite sköna hål i taket, stolsöverdrag från mellankrigstiden och efter idag ”lite mer tryck på uteserveringen”, stod för utmaningen. Sätta upp fyra högtalare som täckte in deras uteservering. Javisst, klart vi fixar! Anders hoppar i arbetsbyxorna, packar in det som behövs och sätter sig i passagerarsätet.

Väl framme är det kallt och murrigt. Detta är dock inget som stoppar en kabelreparatör! Eller en installatör för den delen. Det hela börjar bra. Jaså. Sa vi inte att vi skulle sätta upp den högtalaren därborta?

Högtalaren fick sitta kvar och några, ganska många faktiskt, timmar senare blir slutresultatet ganska bra. Dock visar det sig att en ganska elakartad EQ är insertad på Soundwebens utgång och hur i hela himmelska fridens torg tänkte någon när styringången är en RS232 via sexpolig DIN? Jaja, tillräckligt nära för rock n’roll och man kan ju faktiskt skicka en praktikant att fixa till det där någon gång nästa vecka.

Nästa vecka ja. Då ryktas det om att FoH1 ska kopplas upp för att ses över och på tal om FoH1. Precis över den casen står små trevliga lådor märkta Neve/Amek, Lexicon 460 och Comp Delux. Kanske morgondagens nöje?

Till sist innan det säger duns igen, några bilder ska vi väl våga kosta på oss. Känns det inte som att det kan vara dags för några bilder på lagret och så vill ni väl se vad jag gjorde idag? Skriver jag som om ni hade något val.

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Jo men du står i. Det förstår jag. Och du kan. Det förstår jag. Men det finns något jag inte förstår. T.ex: vad ”…styringången är en RS232 via sexpolig DIN”.

Nä men visst. Jag tror jag fortsätter med det jag kan. Ska väl ta och sjunga lite. Dårå.

Kommentar av Mira
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: