Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Start in life
2010/03/30, 19:27
Filed under: Uncategorized

Den litteraturkunniges ena mungipa drar nog lite uppåt nu när h*n insett att jag, för att illustrera början på en lång resa,  gett detta inlägg samma titel som första kapitlet i Robinson Crusoe. Med detta sagt är det hög tid att redogöra för hur en praktikants första dag på Soundforce ser ut.

Klockan 08:40 gjorde jag min spektakulära entré. Helt utan mening. En helt tom hall väntade mig och av det beryktade morgonmötet blev det inget. Men vem kan hänga läpp när man står i samma rum som en XL4, ett gäng MSL4or och över hundra d&b-högtalare? Inte jag iallafall.

Här lämnar vi redovisningen och gör en lite filosofisk djupdykning i fenomenet glädje. Kan man som ickenörd förstå glädjen i, att i sakta mak gå igenom Soundforces mickpark eller nyfikenheten som infinner sig när man precis ska öppna de FoH-casear som står och väntar på en fullspäckad festivalsommar. Upplever jag samma känslor som den ornitolog som precis har sett ett sällsynt exemplar av Fringilla coelebs? Och hade icke Karl-Bertils grymme faders hjärta veknat om han med egna ögon fått bevittna den glädje som hans son spritt ut över samhällets bottenskick? Det här hör inte hit.

Åter till ämnet. Peter, Malin, Urban och till viss del Erik var idag personalstyrkan på firman och även om det hela inte börjat så uppstyrt som jag hoppats på, så blev dagen en riktigt trevlig tillställning med lite ”riktigt” arbete. In med kablar i rätt hyllor, dra sönder stammar ifrån någon suspekt turné och framförallt. Friska upp lite lödningsskills. Inte någon vidare produktionshastighet idag, men det var rätt kul att sitta där med ett LK85-don framför sig och se tiden springa iväg. Dessutom blev det lite mixerbordsreparation också. Någon hade misshandlat ett stackars MH4, så Anders Bildoktorn ryckte ut med lite nya pottar och en lödstation. Pilligt och mysigt även detta.

Nej, nu blir det nog inte mer osammanhängande text för idag. Vill ni ha mer får ni antingen vänta tills i morgon eller skriva lite själva. Det är faktiskt väldigt lätt om man bara lägger manken till.

Två små bilder som på ett väldigt opretentiöst sätt visar min ”vardag”.

PS. Simon, det kommer mer nördsnack, jag lovar. Men jag vill inte spoila allt på en gång.

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Hej Anders! Har hittat din blogg helt plötsligt. Fattar väl inte så mycket av det du skriver om XL4 osv, men huvudsaken är väl att du förstår det? 😛
Hoppas iaf att du har det bra där uppe.
kram Veronica på ica i Rimforsa.

Kommentar av Veronica
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: