Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Mig själv, Spotify och jag
2009/01/31, 01:08
Filed under: Uncategorized

Vad är det egentligen med mig och min blogg? Kommer vi inte bra överens, är kommunikationen dålig eller känner jag mig sviken på något sätt? Vad det nu är som ställer till det, så har jag insett att jag inte är speciellt duktig på att mata den. Tur att jag inte äger en hund eller har en liten unge att ta hand om istället.

Som i alla relationer måste man förlåta varandra och börja om på nytt och även om jag har sagt det ganska många gånger så ska jag försöka bättra mig lite, börja skriva mer frekvent och inte lika omfattande. Ska man öka kvantiteten så får ofta kvalitén lida.

Just nu sitter jag själv, lyssnar på Sting och är lite smått irriterad. Som man har kunnat läsa i pressen den senaste veckan så har Spotify tvingats att ta bort ett antal tracks i sin spellista till följd av att vissa artister, till exempel Metalica, inte vill att deras musik ska finnas på några streamingtjänster. Det är detta lilla faktum som stör mig.

Artister tjänar idag inga stora pengar på att sälja skivor, pengarna finns istället i livekonsterer och dyligt. Dock verkar detta vara ett faktum som istort sett hela skivbranchen vägrar ta till sig och istället försöker man med alla medel dra tillbaka tiden till den dagen då alla köpte skivor  i parti och minut. Som exempel kan man ta det ständigt turné- och skivaktuella bandet AC/DC. Dessa har sålt över 200 miljoner (200 000 000) album genom alla år och av dessa har Back in Black sålt bäst med ca 42 miljoner (42 000 000) kopior. När ticnet.se släppte biljetterna till deras konsert på Globen den 20:e feburari iår tog dessa 16 000 biljetter slut på ca 15min. Om vi räknar med att en biljett kostar 500kr så innebär detta att på femton minuters jobb så drog eventbolaget in ca 8 000 000kr och då har vi inte räknat med att det är två konserter i Globen. Visst, en turné kostar en extra slant mot vad en cd kostar att producera, men om inte ens AC/DC klarar av att sälja fler än 6 miljoner kopior av sitt senaste album (jo, det är sant!) så tycker jag att skivbranschen borde förstå att den är illa ute och faktiskt vara öppen för nya vägar att tjäna pengar.

Denna trångsynthet är det som irriterar mig. Bara så ni vet.

Annars går livet sin gilla gång här uppe i snön. De senaste dagarna har varit sådär lagom kalla och mysiga, men trots det växer inte backarna som jag tycker att de borde. Jag längtar till branta backar, vinden som sliter tag i kinderna och känslan av att nästan landa i en bomullsfabrik när man ramlar i offpisten. Jag avundas dig sjukt Simon Sjörén!!!

Over and out, thanks for listening!

Annonser

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Och Anton är en av de lyckliga personer som har biljett till AC/DC i sommar! Wiiie!

Kommentar av Anton

*grr*!

Kommentar av andersbranden

Det är riktigt dåligt att de tagit bort en massa låtar 😦

Kommentar av lovisa

jag pratade med anna igår om att hälsa på, men som jag sa till henne så väntar jag tills jag har råd med det(och tills det inte är så svinigt kallt haha). Hmm, jag har stickat mössan själv så inte EXAKT likadana kanske? (; får fixa fler bilder för din skull då!

Kommentar av lovisa
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: