Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Plugg, plugg och MAC!
2008/11/05, 20:54
Filed under: Uncategorized

Denna vecka har verkligen varit konstig. Vi som vanligtvis inte har så mycket att göra har denna vecka haft fullt upp vilket är ganska typiskt då Jonatan är här. Men jag har varit en riktigt tråkmåns tycker mina klasskompisar och dissat alla ”kul” saker som händer då jag hellre umgås med min bror.

Detta har jag uträttat denna vecka: Skrivit en komposition (en mycket gripande sång om en liten myra som bryter benet), fixat iordning min stereoinspelningsuppgift samt skrivit en rapport, gjort ett arrangemang för stråkkvartett på ”Vem kan segla”, gjort en lab om in- och utgångsimpedans samt skrivit en rapport på detta, varit på två kvällsmöten om skolan. Till detta har jag också hunnit med sex timmar undervisning och ett studiebesök hos Mange för att titta på hans nya bas. Känner mig ganska produktiv och tycker att akustikkursen som börjar i morgon ska bli ganska kul.

Det finns flera saker som jag har svårt för och för att ta i, snarare avskyr. En av dessa saker är Macintoshdatorer. Dessa maskiner från underjorden är inte bara väldigt dyra för den prestandan man får dessutom får man inte med någonting. Idag satte jag och Hysteric oss i en av datorsalarna på skolan för att skriva en labrapport, men gick det? För det första blir man GALEN på att de inte tycker att det räcker med konstiga knappar, man har också lagt till en liten kaka som man ska trycka på i tid och otid, dessutom har man satt den där ”alt gr” borde sitta. Detta resulterade i mycket styrkeuttryck och slag på skärmen.

För att inte tala om att det inte finns något ritprogram i MAC. Jag tror att till och med macs programmerare skulle klara av att skriva en egen version av Paint, men inte! Microsofts programmerare är nog bättre än vad vi trott…

Vilket som… Nu ska vi snart gå och lägga oss här i Piteå, men innan så vill jag dela med mig av mitt stereoprojekt. Ladda ner filen och lyssna på så bra ljudanläggning som möjligt. Observera att jag inte har bearbetat detta någonting, det är alltså direkt från mikrofonen (Neumann USM69). För uppmärksamma lyssnare så beror bruset vid 9,3kHz på kyrkans ljudanläggning, inte vår!

Tryck här för att komma till nedladdningsidan!

Eller här!

Eller kanske här?

Om du vill så går det lika bra här!

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Ta hand om lillebrorsan och se till att han sköter sig!
/ PRAO-kontrollanten
(som tyvärr inte lyckades lyssna till din steroanläggning)

Kommentar av Johannes

Ha!

Till och med min estetkompis kan använda en Mac! Paintbrush heter ett gratis paintliknande program till Mac OS.

Stiliga högtalare förresten! Ser fram emot att få lyssna.

Hör av dig om du kommer på nåt du vill ha från USA.

Kommentar av Stampe (kallar du mig fortfarande det?)

Apple, apple… *suck*

Kommentar av Jimmyboooy
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: