Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Dagen då allting hände…
2008/10/03, 20:06
Filed under: allmänt, geek-speek

Dagen idag har varit en mycket händelserik dag. Det hela började i morse då jag för tredje gången denna vecka inte blev väckt av min väckarklocka (dags att köpa en ny?). Detta till trots vaknade jag innan jag skulle vara på skolan. Det första jag kände när jag vaknade var som om någon under natten hade opererat in en tennisboll i min strupe, ingen angenäm upplevelse och jag rekommenderar ingen att försöka. Till det kom en otrolig huvudvärk, stelhet och lätt smärta i hela kroppen. Helt enkelt en bra början på en virusbunden förkylning. Detta till trots bestämde jag mig för att gå till skolan, så jag masade mig upp ur sängen för att ta en varm dusch. När jag sedan insåg att det var sex minuter kvar tills jag skulle vara på skolan fick frukosten bli en Panodil. Inget direkt mättande men livet kändes i alla fall lite lättare när den hade börjat verka. Väl i skolan satte jag mig ner i Japansalen (den stora föreläsningssalen kallas i folkmun för detta, på grund av att utrymmet mellan stolarna är i storleksordningen Japansk standard) för att lyssna på en gästföreläsare som i detta fall var Ingvar Öhman ägaren och designern till INO Audio-monitorerna och GURU PRO Audio-högtalarna, han är även upphov till Lucas’s THX-basstandard (COOOOOLT!). Han var här idag för att prata om ”Musiken, högtalarna, rummet och människan” (om jag kommer ihåg det rätt). En mycket intressant föreläsning som behandlade allt från örats konstruktion till dålig och bra akustik, via en genomgång av de flesta relevanta högtalartyper. Dock kunde jag på grund av min nyfunna sjukdomskompis inte riktigt ta in allt, eller orka lyssna från nio till fyra. Efter detta insåg jag att det var lönlöst att försöka rigga ljus som egentligen var planen för denna eftermiddag, så jag gick hem och tog mig en tupplur. En tupplur som varade mellan kvart över fyra till halv åtta.

Detta skulle ju vara dagen då allt hände, men tidigare läsning visar ju att det har varit en ganska lugn dag. Då har jag inte berättat om det stora, eller kanske lite skrämmande som hände här i natt.
När jag kom utanför dörren i morse stod det en polisbil utanför kåken ( 😛 ). Jag reflekterade inte mycket över detta utan fortsatte snabbt till skolan. På lunchen snackade jag lite med en granne och han frågade om jag hade hört något i natt. Jag undrade vad detta skulle kunna vara för ljud som jag hade missat och han svarade; citerar: ”Jag vaknade vid halv fyra av att någon körde ett step up-pass i trapphuset.” What? Tydligen hade en drogpåverkad kille som hade tillgång till en lägenhet fått en snedtändning och traschat en lägenheten samt sprungit upp och ner i trapphuset och skrikit. Och mycket riktigt, i en lägenhet var alla rutor krossade och delar av en stereoanläggning låg utanför på gräset. Inte riktigt vad man förväntar sig. Det ska vilket som bli skönt att nästa helg komma hem till lugna Rimforsa och bara slappa.

Over and out!

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Krya på dig inför helgens partaj!

Kommentar av Bison
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: