Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


AES-gala
2008/09/29, 14:21
Filed under: allmänt, geek-speek

Idag, eller rättare sagt ikväll är det dags för AES-gala i Piteå. AES står för Audio Engineering Society. Detta innebär att finkläder ska på och god mat ska inhandlas. Själva syftet med galan är att ettorna och tvåorna ska lära känna varann lite bättre. Jag och Mange ska tillaga lite fläskfilé för att fylla våra magar med, hoppas på succé.

Tyvärr har varken CD-spelare eller högtalare kommit idag, så jag kan inte säga att jag är speciellt hög. Jag börjar bli lite trött på att vänta på saker.

Gårdagen var en riktigt bra dag! Jag gjorde allt som förväntas av en ung man som ÄR vuxen. Jag mortionerade, lagade riktig mat (och vilken mat sen – klyftpotatis, honungsglacerade morötter, lövbiff och riktigt gräddsås), städade, gick ut med sopor och pluggade. Så om någon säger att jag inte är produktiv så kan de ju dra åt pipsvängen!

****geek-speek starts****
Idag har vi laborerat med olika stereotekniker. Roligast (och mesta avancerad) var M/S-tekniken, men jag tror mest på Blumleinstereo. Enligt de som har jobbat mycket med stereoinspelningar så får Blumlein en oerhört vacker stereoklang som är eftersträvansvärd. Dessutom har den inte lika mycket rumsklang som vanlig AB-mickning, någon som jag gillar. Det är alldeles för många ljudtekniker som gömmer dåliga mixar bakom tonvis med efterklang. Vilket fall så ska det bli kul att laborera lite mer med dessa tekniker när det börjar dra ihop sig för första inspelningsprojektet.

Idag fick vi också tillbaka första duggan. Tyvärr missade jag full pott på grund av ett mycket dåligt misstag. Men 92% är helt okej det med.
***geek-speek ends****

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Hoppas du hade en kul kväll och lärde känna några fler nördar!!!

Kommentar av ruthan
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: