Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Rör inte mina transistorer!
2008/09/27, 17:43
Filed under: geek-speek

Jag är svag för bra erbjudanden! Detta faktum har jag vetat sen länge och det har lett till att man har köpt på sig en del konstiga saker som kanske var lite för dyra och dumma (läs HTC P3600). Men nu har jag halkat över en riktig superdeal på något som jag faktiskt behövde. Jag är nu stolt ägare till en Cayin CDT-15A. En riktigt bra CD-spelare som förmodligen kommer fungera mycket bra till mina Elac-högtalare. Orsaken: RÖR! Både min Cambridgeförstärkare och Elachögtalarna är väldigt kliniska i sitt framträdande. Diskantåtergivning är hög prioritet, Elacarna har ju banddiskant som är väldigt duktig på att ta transienter och dyligt. Detta gör att en lite varmare rörklang kan se till att det inte blir för klart. Detta är ett problem som jag tycker DALI bör göra något åt. När man lyssnar på dessa tillsammans med Thule eller Lyngdorf (båda märken som hifiklubben har hemma) som i sig är väldigt transientstarka och klara blir det nästan för mycket. Man hör allt och det blir svårt att spela CD-skivor som inte är optimalt inspelade. Så rör är nog för min del en bra kompromiss!

Cayin CDT-15A har både transistor- och rörutgång. Och det är inte vilka grejer som helst. Rören är 6922-rör från ryska Sovtek vilket är samma rör som finns i bland annat den betydligt dyrare Shanling CD-T1500. Även de andra viktiga delarna som DA-omvandlare och OP-förstärkare håller mycket hög kvalité. DACen är en 1732 från Burr Brown (även detta samma märke och samma serie som CD-T1500) så även OP-förstärkaren. Tillsammans utgör dessa komponenter en mycket kompetent maskin som klarar av både CD och HDCD samt 16bit/44.1kHz och 24bit/96kHz.

Att den både har transistor och rör gör den väldigt allround. Till rock och pop kan man köra på rören för att sedan med en knapptryckning köra på transistorerna om man vill lyssna på visor eller klassisk musik. Jag återkommer med en recension när den har kommit, förmodligen på måndag eller tisdag.

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Nördigt…
Jag gillar det!
Hoppas det låter bra!

Kommentar av Simon

Det var då alldeles vad du handlar….. det verkar som om studenter lever ett betydligt lyxigare liv än vi vanliga knegare som knappt får det att gå ihop till maten och hyran, det mest nödvändiga. Fast man kan ju ha olika uppfattningar om vad det är som är mest nödvändigt i livet. Ha de´

Kommentar av ruthan
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: