Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


En ungdomskärlek, ljudsnack, en massa frågor och lite annat
2008/09/25, 15:17
Filed under: allmänt, geek-speek

Idag har jag mycket att skriva om så det finns risk för att det blir ett ganska långt inlägg, men håll till godo.

Jag har hittat tillbaka till min ungdomskärlek – Blümchen. Ruggit svängig musik som liksom blir glad av att höra. Och inte nog med det, hon är ju ruskigt snygg också. Favoritlåten är Nur Geträumt, en skön technodänga (lite pinsamt att lyssna på techno, men…) som sätter sig på hjärnan efter ungefär två sekunder. Den överlägset bästa, och kanske technovärldens skönaste synthslinga ever, kommer ca 47 sekunder in i låten – spola! Nog om detta och över till lite ångest…

Jag är väldigt sugen på att köpa en stickad tröja, men tyvärr hittar jag ingen som har tillräckligt bra snygghet:pris-förhållande. Visst skulle det vara kul att springa runt med en McQ eller Ralph Lauren-tröja, men de kostar lite väl mycket, även för mig. Så jakten förstätter! Jag har dock satt mina goda vänner Amanda och Rebecka på att försöka hjälpa mig. Över till nästa ämne.

****geek-speek starts****

Hur långt ska man gå för att uppnå det perfekta ljudet? Och vad är det perfekta ljudet? Nu lanseras fler och fler så kallade bitkrossare. Dessa är pluggar eller hårdvaror som ska simulera ljudet av dåliga AD-omvandlare. Är inte detta att gå en herrans massa steg bakåt i utvecklingen? Och har det gått så långt så att vintageljud idag inte betyder analog rörklang utan dåliga AD-omvandlare? Jag säger som ”Achmed – the dead terrorist”: I hope not! Som den lilla smygaudiofil jag är så gillar jag inte utvecklingen! Borde vi inte sträva efter att få så naturlig återgivning som möjligt och försöka återskapa den analoga klangen som instrument faktiskt har? Kanske är ljudtekniker på väg åt samma håll som konstmusiken där ju svårare och konstigare det är desto bättre, bara kompositören hade en känsla när han/hon skrev den. Jaja, det är svåra frågor som jag får fundera på ett tag. Tills dess får jag hålla mig till samplingar, Juno och USM69.
****geek-speek ends****

Over and out!

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Hej Anders, så det blev norrut ändå. Bra val tror jag, men kan ju alltid ta ett sabbatsår om så skulle behövas.
Gustav säger att det in är pinsamt att lyssna på techno, vad vet jag …. men medryckande är det tycker jag.
nåväl ha det så super./pernilla i öret.

Kommentar av pernilla aleníus
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: