Möjligtvis entreprenör, men jag klär inte i kostym.


Matematiker, internet och ljud
2008/09/09, 08:59
Filed under: allmänt, geek-speek

Hej och hallå bloggen! En stor frånvaro av nya inlägg har uppenbarat sig här. Jag har inte kunnat skriva något på en vecka. Detta på grunda av att jag inte haft tillgång till internet. Bredbandsbolaget tar en massa tid på sig att skicka min router, men nu ska det väl kunna bli någon fason på det hela.

Förövrigt hade jag en ganska jobbig dag igår. Jag kände mig nedstämd, uppjagad och nästan lite irriterad. Varför är nu en bra fråga… Först lite bakgrundsfakta om mig. Jag är en matematiker i hjärtat. Jag vill ha vackra bevis att jobba med, lite roterande integraler och sånt, då blir jag glad. Jag vill också att allt ska ha en lösning som man kan bevisa. Jag vill helst inte godta något om jag inte vet varför det är som det är vilket ibland ställer till problem.
Orsaken till varför jag inte mådde grundade sig i dagens föreläsning och stereoteori och akustik. Vår lärare Hans majestät skulle krångla till alla matematiska formler och uttryck till absurdum. MAN SKA INTE I MATEMATIK HA MED BÅDE BETECKNING OCH ENHET!!! Istället för att formeln för efterklangstid (RT60 – Reverberation Time -60dB) blev RT60(s)=0,161V/(Sa*A) vilket den ska vara så blev den RT60(s)=(0,161s*V*m3)/(m*Sa*A*m2). Det är ju som att skjuta sig själv i foten och sedan såga av det andra benet för att inte ha ont i foten. Efter att ungefär hela klassen hade suttit tysta en stund och inte förstått vart alla nya beteckningar kom från så frågade en vänlig själ vad Hans höll på med. Vi fick vår förklaring, jag strök allt onödigt och vi gick vidare.

Efter en liten stund kom katastrof nummer två. Frågan var: Hur liten effekt har en förstärkare om man vet att den har 39dB lägre utnivå än en förstörkare med en (1) watts uteffekt. Han(s) skrev då upp 10*10*10*2*2*2=1/8000.

WHAT?!?!!?!

Jo men den har en åttatusendels så stor effekt. Ni förstår ju vad jag menar!

Ja, men man skriver inte så!

Detta var orsaken till min lilla kris igår, men idag mår jag bra. Nu sitter jag med Marcus och Elin och pluggar Stereoteknik och äter äppelpaj. Livet är allt bra ibland!

So long lång-kall-sång!

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

anders,anders,anders. vad gör du? jag har tåkigt!
Vi flyttar på lördag, men vi kommer upp och hälsar på dig iallfall, när du minst anar det 😛
Pusspusspusspusspusspuss

Kommentar av Bebba
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: